WordPress är inte säkert

Använder du WordPress som publiceringsverktyg kan kan ge dig ett varnande finger på att det inte är säkert. Det är oerhört enkelt för den som har kunskapen om databaser att göra en så kallad SQL Injection. Och detta nästan helt på automatik med lite hjälp. Det hela kan börja med ett litet virus på din dator som sedan tar sig in på ditt webbhotell och lägger till och ändra i dina tabeller. Det låter kanske komplicerat, men det är det verkligen inte. Jag har själv genom andra WordPress sidor råkat ut för just detta. Även fast man använder den senaste stabila versionen av programmet.

Det som kan hjälpa till en viss mån är om man installera ett plugin vars enda syfte är att skydda mot SQL injections. Och då kan jag rekommendera WordPress Firewall 2 som dessutom ger dig en rapport när ett intrång nästan lyckats. Men tack vara detta lilla extraprogram som endast tar några sekunder att lägga till i WordPress kan man inte vara säker. Men mer säker om man inte använder det. För den som vill ha ytterligare ett alternativ kan man slänga ett öga på BulletProof Security. Det ska också vara bra har jag läst, dock aldrig testat själv. Men nu när jag kollar så ska jag testa detta på en av mina webbplatser då det verkar skydda mot mer saker.

Vill du ha mer hjälp med WordPress kan du kontakta Webbdo.se som verkar kunna detta verktyget väldigt bra.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation